Visie

Inleiding

KPOA is een zeer innovatie organisatie. Telkens zoeken we naar mogelijkheden waarmee we ons kunnen onderscheiden, verbeteren en een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Dit hebben we nu gedaan door het realiseren van een Lego Educatie Studio. 
We willen deze Lego Educatie Studio niet alleen voor kinderen van KPOA scholen bereikbaar maken, maar juist voor alle kinderen t/m 12 jaar.

De Lego Educatie Studio geeft de mogelijkheid voor het geven van innovatief, creatief en uitdagend onderwijs. Door de doorlopende leerlijn van LEGO is het mogelijk om kleuters (en zelfs ook peuters) al kennis te laten maken met technologie, en vanaf die leeftijd door te groeien gedurende de basisschool carrière. De LEGO leerlijn leent zich immers ook nog om met kinderen van 14 jaar te werken. In de Lego Educatie Studio richten wij ons in eerste instantie op de kinderen uit de groepen 5 t/m 8.

Wat kan je precies doen in een Lego Educatie Studio? De studio in de Kubus kent verschillende activiteiten:
- Onze getrainde leerkracht geeft les aan je groep.
- Het trainen van leerkrachten in het werken met de LEGO materialen.
- Het ontvangen van midden en bovenbouw klassen, waarbij de eigen (getrainde) leerkracht, een dag(deel) een les geeft aan de klas met behulp van de LEGO.
- Het bieden van mogelijkheden voor PABO studenten om stage te lopen.
- De legostudio komt in overleg ook naar je school toe.

Daarnaast biedt een Lego Educatie Studio een ideale omgeving om deel te nemen aan evenementen zoals de First Lego League (waar meerdere scholen in Amersfoort al zeer vertrouwd mee zijn). Vanuit KPOA doen De Kubus en de Sint Joris hier al een aantal jaar aan mee. De laatstgenoemde is in 2018 zelfs naar de Benelux finale gegaan. Vanuit de Lego Educatie Studio wordt gestimuleerd dat de komende jaren steeds meer scholen aan evenementen als de First Lego League deel gaan nemen.

Niet alleen het programmeren met bijv. mindstorm komt hier aan de orde, kinderen moeten ook nadenken over maatschappelijke uitdagingen. Misschien hebben Amersfoortse bedrijven wel een uitdaging welke ze opgelost wil hebben? Kinderen hebben vaak nieuwe inzichten in uitdagingen van bedrijven.

De Lego Educatie Studio fungeert dan ook als een spil in het verbinden van partijen rondom het maken en aanbieden van aantrekkelijk toekomstgericht onderwijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief